Menu

ÖZ-GÜR ÇAY

FSSC 22000 FOOD SAFETY SYSTEM CERTIFICATE

(GIDA GÜVENLİĞİ SİSTEMİ SERTİFİKASI)

FSSC 22000 Nedir?

Uluslararası çapta kabul gören ve ISO temelli bir belgelendirme programı olan FSSC 22000, kurulduğu tarihten beri önemli bir programdır. Gıda zincirlerinde bulunan üreticilerin, gıda güvenlik sistemlerinin incelenmesi ve belgelendirilmesinde kullanılır.

Güvenli ve kaliteli gıda üretim niteliklerinin sağlanması adına sağlanan güvenlik standartlarının önemi büyüktür. Bu belgelendirme programı ile gıda güvenliği üzerinde etkili olan fiziksel, kimyasal ve biyolojik etkiler önceden tespit edilir. Tüm bu standartlar ise gıda üretimi gerçekleştiren firmalarda, gıda güvenliğinin riskleri ve tehlikelerin gıda üzerine etkilerini azaltmaktadır.

FSSC 22000 belgelendirme programı; üretim, ambalajlama, gıda maddelerinin hazırlığı ve dağıtımı gibi farklı üretim adımlarının tek tek denetim altında tutulmasını desteklemektedir.

FSSC 22000 Belgesinin Faydası Nelerdir?

Gıda güvenliği tüketiciler ve işletmeler için büyük önem taşımaktadır. Aynı zamanda işletmelerde her adımıyla uygulandığında önemli faydaları da olmaktadır.

  • FSSC 22000 belgesi, işletmenin pazarda güven sağlamasını desteklemektedir.
  • Hizmet kalitesi ve ürün kalitesinde ölçülebilir bir düzenleme
  • Standart dışı üretiminde azalma ve ürün geri dönüşünün ortadan kalması. Bu nedenle de söz konusu imajın korunması
  • Kalite kültürünü destekleme ve geliştirme
  • Çalışanların sorumluluğunu ortak bir paydada buluşturma ile oto kontrol sisteminin etkili bir şekilde uygulanmasını sağlama
  • Etkili bir zaman yönetimi
  • Etkili bir stok kontrolü ve veri sağlama
  • Aktif müşteri hizmeti
  • Tedarik zincirinde etkili ve kaliteli bir yer edinme aynı zamanda güven oluşturma
  • Eski dönemlerde kalan ürün yaklaşımını geride bırakarak sistem yaklaşımı
  • Artışta olan teknik yeterlilik sağlanması
  • Gıda güvenliği hakkında tüketici, denetleyiciler, tedarikçiler ve diğer tüm taraflar ile aktif bir iletişim
  • Gıda güvenliğinin tehlikelerinin tanımlanması ve kontrolü hakkında gerekli olan önlemlerin önleyici bir biçimde sağlanması
  • Söz konusu ürüne karşı tüm tarafların güveninin artması