Çay bitkisinin ekonomik ömrü 100 yıl olarak kabul edilmektedir. Cumhuriyetin ilk yıllarında ekilen çay fidanlıklarımız ise 75'inci yılını doldurmuştur ve ekonomik ömrünün son çeyreğine girmektedir. Dolayısıyla Türk çayının gelecek kuşaklara aktarılması için çay üreticilerinin çay ekimi ve hasadı konusunda bilinçlendirilmesi ve doğru tarım uygulamalarının yaygınlaştırılması gerekmektedir.
Öz-Gür Çay olarak bölgemizin büyük bir gelir kaynağı olan çayın verimini arttırmak, gelecek süreçte de topraklarımızda olmasını sağlamak amacıyla çıktığımız bu yolda, sosyal, çevresel ve ekonomik boyutlarda yürüttüğümüz projelerimiz bulunmaktadır. Projeler kapsamında, teorik ve uygulamalı olarak gerçekleştirdiğimiz eğitimler, erozyon kontrolü, atık yönetimi, iş güvenliği, kayıt tutma, doğal hayatı koruma, gübreleme, budama, işçilerin hakları gibi sosyal konuları kapsamaktadır. Firmamızın çalışmaları sonucunda, işlediğimiz her bir çay yaprağının sürdürülebilirliğini bağımsız ve uluslararası bir kuruluş olan Rainforest Alliance sertifikasıyla belgelendirmekteyiz.
70’den fazla ülkede faaliyet gösteren, dünyanın en saygın çevreci organizasyonlarından biri olan Rainforest Alliance; tarım, orman ve iş dünyasının kesiştiği noktada uluslararası çalışan ve kâr amacı gütmeyen bir kuruluştur. Vizyonu, insanın ve doğanın ahenk içinde zenginleştiği sürdürebilir bir dünya için çalışmak olarak özetlenir.
2015 yılından bu yana Rainforest Alliance sertifikasına sahip olan firmamız, her yıl daha da çok gelişerek, tarımın çevresel etkilerini azaltmakta, toplumsal ve ekonomik fayda sağlayarak binlerce insanın yaşamına dokunmayı amaç edinmektedir.
Daha fazla bilgi için ra.org internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.